Home » Welke kleur bedrijfsauto betaalt het best?

Welke kleur bedrijfsauto betaalt het best?

Wanneer u besluit om uw bedrijfsauto te verkopen, wilt u natuurlijk niets liever dan hier zo veel mogelijk geld voor ontvangen. Logisch! Wat de bestelwagen nog waard is, is geheel afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij niet alleen aan de kilometerstand, de grootte van het voertuig, het merk en de staat waarin de wagen verkeert, maar ook aan de kleur! Nu vraagt u zich misschien af in hoeverre de kleur invloed heeft op de waarde van een bedrijfswagen. In dit blogartikel geven we antwoord op de vraag: welke kleur bedrijfsauto betaalt het best?

Welke kleur bedrijfsauto verkoopt het best in Nederland?

Laten we voorop stellen dat iedereen een andere smaak heeft en dat de keuze voor een bepaalde kleur bedrijfsauto niet af zou moeten hangen van de kleur die het best verkoopt. Wanneer we naar de cijfers van het Centraal Bureau voor de statistiek kijken, zien we echter dat grijze auto’s sinds 2005 het populairst zijn. Wist u dat 1 op de 3 auto’s in ons land grijs is? Dat zijn er echt heel veel! Op plek 2 staat de witte bestelwagen, gevolgd door de zwarte bus op plek 3. Grijs en wit zijn ongeacht het type wagen erg populair in Nederland. Bij busjes heeft wit de voorkeur. Betreft het een middelgrote bedrijfsauto? In dat geval zijn grijs, zwart en zilver het meest populair.

Welke kleur bedrijfsauto verkoopt het best in Europa, en in de rest van de wereld?

Het is wel belangrijk om te vermelden dat de meest populaire kleuren in Europa verschillen van die in Nederland. Zo was de populairste autokleur binnen Europa in 2006 wit, gevolgd door grijs, zwart en zilver. Als we de populairste autokleuren van Nederland vergelijken met de populairste kleuren wereldwijd, zien we dat wit wereld de meest populaire kleur is.

Waarom kiest men voor een bepaalde kleur?

Veel mensen kiezen voor een bestelwagen in een neutrale, grauwe, niet-opvallende kleur. En dat is niet zo gek, want een grijze, witte of zwarte bestelbus blijft het meest waard. Vooral bij lease-auto’s is dat het geval, omdat deze na de leaseperiode vaak als tweedehands bedrijfswagen de markt op gaan. In het geval van duurdere bedrijfswagens maakt de kleur minder uit, aangezien de restwaarde minder van belang is.

Welke kleur bestelbus is het veiligst?

Een vraag die wij veel krijgen is: welke kleur wagen is het veiligst? Ieder jaar publiceren vele verzekeraars hier berichten over. Uit een onderzoek van Centraal Beheer uit 2018 blijkt dat groene bedrijfswagens dat jaar het minst vaak aangereden werden, met gele en rode voertuigen op een derde plek. Omdat dit opvallende kleuren zijn, vindt er minder snel een aanrijding plaats. Bruine, witte en grijze wagens raken het vaakst betrokken bij een geval.

Bedrijfswagen verkopen?

Wilt u uw bedrijfsauto verkopen, bijvoorbeeld aan een opkoper zoals Koopmijnbus? Ondanks dat sommige kleuren populairder en daarmee meer waard zouden zijn, bieden wij altijd een goed bedrag voor uw bedrijfswagen. Hierbij doen de kleur, model en de staat van de wagen er niet toe. Meld uw wagen aan voor verkoop door de gratis en vrijblijvend kentekencheck te doen en ontvang een offerte. Heeft u een vraag over de verkoop van een bedrijfswagen, of heeft u een andere vraag? Bijvoorbeeld over mooie foto’s maken voor de verkoop? Neem gerust contact op door je vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, we komen zo snel mogelijk weer bij u terug.

Gratis kenteken check