Home » Bedrijfsauto met financiering verkopen, hoe doe je dat?

Bedrijfsauto met financiering verkopen, hoe doe je dat?

Heeft u een bedrijfsauto met een lopende financiering, en denkt u er wel eens over na om deze te verkopen? Het is zeker makkelijk om een bedrijfswagen te verkopen waar nog financiering op zit, maar er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Denk hierbij niet alleen aan toestemming van verkoop, maar ook aan een boete voor vroegtijdig inlossen. In dit blogartikel gaan we dieper in op het verkopen van een bedrijfswagen met een lopende financiering. Leest u verder?

Bedrijfsauto kopen op financiering

De aanschaf van een bedrijfswagen is een grote investering, niet zo gek dus dat de meeste mensen het aankoopbedrag van een bestelbus niet zomaar op de bankrekening heeft staan. Dit betekent niet dat het kopen van een bedrijfsauto onmogelijk is. Integendeel zelfs, want er zijn vandaag de dag veel kredietverstrekkers die de aanschaf van een bestelbus op afbetaling mogelijk maken. Denk hierbij aan zakelijke lease als werknemer van een bedrijf. Het aflossen van dit krediet neemt een aantal jaar in beslag. Natuurlijk kan het zo zijn dat u er in de tussentijd veel verandert. Privé, op werkgebied wanneer u voor een andere werkgever kiest, maar ook aan uw wensen omtrent uw bestelbus.

Toestemming van de verkopende partij

Wanneer u een bedrijfsbus met financiering wilt verkopen, zijn er enkele belangrijke stappen die u moet volgen om dit proces soepel te laten verlopen. U moet eerst contact opnemen met de financieringsmaatschappij. U moet namelijk toestemming krijgen om de bus te verkopen, aangezien de bedrijfswagen nog steeds als onderpand voor de lening dient. Bovendien is de kredietverstrekker in het bezit van de tennaamstellingscode. Wanneer u de tennaamstellingscode nodig hebt voor de verkoop van de bestelbus, moet u eerst de financiering voor de bedrijfsauto aflossen.

Verkoop inclusief lening

In sommige gevallen kan de dealer of inkoper na inspectie van het voertuig het openstaande bedrag aflossen bij de financieringsmaatschappij. In dat geval verkoopt u de bus met lening aan een opkoper. Zodoende ontvangt de dealer direct de tenaamstellingscode en kan de bus worden vrijgegeven. Als er na inlossing een bedrag overblijft wordt dit bedrag betaald aan de verkopende partij. Let er wel op dat het niet bij alle financieerders mogelijk is om een bestelbus met een lening door te verkopen, daarom raden we aan om hier voor het afsluiten van de lening naar te vragen.

Ter illustratie

Stel, u verkoopt ons een bus voor € 20.000,- en op het moment van de verkoop heeft u nog een openstaande financiering van € 15.000,- (inclusief eventuele kosten voor vroegtijdige aflossing) bij de financieringsmaatschappij. Wij zullen het bedrag van € 15.000,- vervolgens aflossen bij de financieringsmaatschappij. Na afronding van de administratieve procedure wordt het overschrijvingsbewijs verstrekt, en/of worden de tenaamstellingscodes vrijgegeven. Zodra de auto is overgeschreven, ontvangt u de resterende € 5.000,- op uw rekening.

Uw bestelbus verkopen aan een opkoper?

Wilt u uw bedrijfsauto met financiering verkopen aan een opkoper? U kunt ervoor kiezen om de lening in zijn geheel af te lossen, dit kan bij sommige financieringsmaatschappijen geheel boetevrij. Controleer dit vooraf. Maar u kunt er ook voor kiezen om de bestelwagen inclusies financiering te verkopen. Wanneer er na het aflossen van de wagen een bedrag overblijft, krijgt u dat op uw rekening gestort. Bekijk de mogelijkheden van het verkopen van een wagen met financiering op de website van Koopmijnbus, of neem contact op voor meer informatie.

Gratis kenteken check