Home » Foto’s maken voor de verkoop: hoe maakt u mooie foto’s?

Foto’s maken voor de verkoop: hoe maakt u mooie foto’s?

Foto’s maken voor de verkoop van uw oude bus is essentieel, maar hoe maakt u mooie foto’s, bijvoorbeeld voor Marktplaats? Duidelijke foto’s maken een groot verschil tijdens het verkoopproces en garanderen in veel gevallen een snelle en succesvolle verkoop van het voertuig. Door aandacht te besteden aan zaken zoals belichting, de juiste perspectieven en documentatie, vergemakkelijkt u het de potentiële koper om in alle detail de waarde van de bestelbus of bedrijfsauto in te schatten. U wilt natuurlijk ook een eerlijke prijs voor uw voertuig krijgen. Volg de volgende 5 tips tijdens het fotograferen van uw bus.

Tip 1: Schoon en opgeruimde voertuig

Ondanks dat u het voertuig wellicht wilt verkopen omdat het niet door de APK is gekomen of omdat het schade heeft opgelopen tijdens een ongeval, wilt u ervoor zorgen dat de verkoop van de bus zonder APK succesvol verloopt. Daarom is het belangrijk dat de bus er schoon en opgeruimd uitziet op de foto. Dit doet u door zaken zoals rommel, stof en vuil te verwijderen. Een net uitziende bus geeft potentiële kopers namelijk het idee dat het goed is onderhouden.

Tip 2: Belichting

Om mooie foto’s te maken is natuurlijk licht essentieel. Let op dat u altijd fotografeert in daglicht en vermijd hierbij harde schaduwen. Door de bus in een goed verlichte omgeving zoals buiten of in de buurt van grote ramen te plaatsen, zorgt u voor een gelijkmatige belichting en heldere kleuren. Overweeg dan ook de weersomstandigheden bij het fotograferen. Bij voorkeur doet u dit tijdens een heldere dag waar er geen sprake is van bewolking of regen.

Tip 3: De juiste perspectieven

Het voertuig vanaf verschillende hoeken fotograferen helpt u om alle kenmerken en mogelijke mankementen te benadrukken. Wilt u een indrukwekkend perspectief creëren? Dan kunt u de foto vanaf een lage hoek nemen. Een hoog perspectief is daarentegen ideaal om bijvoorbeeld alle onderdelen van de motorkap of het interieur in detail te tonen. Naast dat foto’s van het exterieur van belang zijn, is het interieur dan ook net zo belangrijk. Hierbij kunt u denken aan het dashboard, de stoelen of de kofferbak.

Tip 4: Documentatie

Gaat u foto’s maken voor de verkoop van uw bus? Vergeet dan niet enkele foto’s van onderhoudsrecords toe te voegen. Voorbeelden hiervan zijn de kilometerstand, technische specificaties en recente nieuwe onderdelen. Dit vergroot het vertrouwen van de potentiële koper en helpt de waarde van het voertuig te laten stijgen, omdat er meer duidelijk is over de huidige staat. Zo ontvangt u bij de verkoop ook een eerlijke prijs.

Tip 5: Goede camera

Om foto’s te maken gebruikt u natuurlijk een camera. U kunt ervoor kiezen om dit met een digitale camera, zoals een spiegelreflexcamera, te doen. Uiteraard is een goede smartphonecamera ook geen probleem. Let hier op de belichting en het scherpstellen van het beeld om goede kwaliteit foto’s te krijgen. Mocht u nog niet helemaal tevreden zijn met wat u heeft gefotografeerd, dan is het ook mogelijk om de foto’s naderhand te bewerken.

Uw bus verkopen?

Wij zijn Koopmijnbus, een Nederlandse opkoper van diverse bussen zoals bedrijfsauto’s en bestelwagens. Is uw huidige bus kapot of niet door de APK gekomen en wilt u uw bedrijfsauto of bestelwagen verkopen? Dan wilt u uiteraard een eerlijke prijs ontvangen zodat u een nieuwe bus kunt financieren. Biedt uw bus vrijblijvend aan ons aan. Gaat u akkoord? Dan kunt u gebruikmaken van onze landelijke ophaalservice en ontvangt u een RDW-vrijwaringsbewijs en uw geld.

Gratis kenteken check