Home » Bestelauto verkopen zonder reservesleutel

Bestelauto verkopen zonder reservesleutel

Uw bestelauto verkopen zonder reservesleutel? Het verkopen van een bestelauto is een spannende stap, of dit nu is omdat u uw wagenpark vernieuwt of omdat de bestelauto niet door de APK is gekomen. Het kan voorkomen dat er onvoorziene omstandigheden opduiken, zoals het niet hebben van een reservesleutel. Is een reservesleutel verplicht bij de verkoop van een voertuig? En hoe kunt u deze uitdaging aanpakken? We leggen u graag uit hoe het werkt.

Is een reservesleutel verplicht?

Een reservesleutel is vaak een klein onderdeel dat over het hoofd kan worden gezien, maar het heeft aanzienlijke invloed bij de verkoop van een voertuig, inclusief bestelauto’s. Een reservesleutel is niet alleen een back-up voor het geval u uw primaire sleutel verliest, maar het vertegenwoordigt ook een mate van vertrouwen voor de koper. Een ontbrekende reservesleutel kan vragen oproepen over de algemene staat van het voertuig en kan mogelijk leiden tot onderhandelingsproblemen.

Maar is een reservesleutel dan verplicht? Het is niet verplicht om over een reservesleutel te beschikken, maar in een ideale situatie heeft u een primaire sleutel en een reservesleutel. Bij verlies van uw enige sleutel kan dit leiden tot ongemakken, zoals hoge kosten om de bestelauto open te laten maken of het maken van een nieuwe sleutel. Daarom wordt het aangeraden om een tweede sleutel achter de hand te hebben, zelfs wanneer u de bestelwagen gaat verkopen omdat deze niet meer de weg op mag.

Verkoop zonder reservesleutel

Is er dan een verplichting van het overhandigen van reservesleutels bij de verkoop van uw auto? Ook hier is het niet verplicht om over een reservesleutel te beschikken, al wordt het wel aangeraden. Het ontbreken van een reservesleutel kan de waarde van een bestelauto verminderen, wat nadelig is voor de verkoopprijs die u in gedachten had. Ook leidt het tot beperkte interesse van de potentiële koper, omdat ze het idee hebben dat ze u als verkoper niet kunnen vertrouwen of geen zin hebben om zelf een nieuwe reservesleutel te verkrijgen bij overname. Bent u van plan om uw bestelauto te verkopen zonder reservesleutel? Dan is het belangrijk om hier rekening mee te houden.

Mogelijke oplossingen voor een succesvolle verkoop

Uiteraard zijn er enkele mogelijkheden die u heeft om de verkoop van uw bestelauto succesvol te laten verlopen:

  • Duidelijke communicatie: geef duidelijk aan dat u niet over een tweede sleutel beschikt om eventuele miscommunicatie te voorkomen
  • Prijsaanpassing: de kans is groot dat een potentiële koper interesse heeft, maar het feit dat er geen reservesleutel is, houdt ze tegen. Kom ze dan tegemoet en overweeg de prijs die u in gedachten heeft te verlagen
  • Zelf een nieuwe reservesleutel aanschaffen: een nieuwe sleutel aanschaffen laat de verkoop het meest succesvol verlopen, maar hier staan hoge kosten tegen. Een tweede sleutel laat u namelijk maken door de fabrikant of een erkende slotenmaker die gespecialiseerd is in autosloten

Uw bestelauto verkopen?

Wilt u uw bestelauto verkopen zonder reservesleutel en hoopt u een marktconforme prijs ervoor te ontvangen? In veel gevallen zijn diverse onderdelen van uw voertuig nog in goede conditie, zelfs wanneer er sprake is van schade of het niet door de APK-keuring is gekomen. Wij zijn Koopmijnbus. Als Nederlandse opkoper van bedrijfswagens en bestelbussen vinden wij het belangrijk dat u een eerlijke prijs ontvangt voor het voertuig dat uw bedrijf draaiende houdt. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u de verkoop gebruikt om een nieuwe bestelauto te bekostigen.

Vul uw kentekennummer in op onze website en volg de stappen van het verkoopproces. Door zoveel mogelijk details en indien mogelijk foto’s toe te voegen, kunnen wij een goede inschatting maken van de waarde van het bedrijfsvoertuig. Vervolgens brengen wij een vrijblijvend bod uit. Gaat u hiermee akkoord? Dan regelen wij de rest! U ontvangt uw geld en een officieel RDW-vrijwaringsbewijs. Door ons brede netwerk binnen Europa kunnen we u altijd voorzien van een marktconforme prijs. Heeft u vragen? Neem gerust contact op.

Gratis kenteken check