Home » Wat is mijn bedrijfsauto waard?

Wat is mijn bedrijfsauto waard?

Heeft u een bedrijfsauto en vraagt u zich wel eens af ‘wat is mijn bedrijfsauto waard?’ Dat vinden wij niet zo gek! Niet alleen de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf zijn van belang, maar ook een bedrijfsauto is een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. We kunnen bij deze meteen zeggen dat uw bedrijfsauto geld waard is, maar hoeveel hij exact waard is is wat lastiger te zeggen. Bij het bepalen van de waarde spelen meerdere factoren namelijk een rol. Om die reden is het raadzaam om een expert zoals Koopmijnbus om een waardebepaling te vragen.

Dagwaarde bepalen

Het beantwoorden van de vraag ‘wat is mijn bedrijfsauto waard?’ begint met het bepalen van de inruilwaarde. Het vaststellen van de dagwaarde is niet ingewikkeld en wordt bepaald aan de hand van een aantal generieke gegevens van de bestelauto, maar toch is het een goede indicatie van de daadwerkelijke waarde. Wist u dat we bij het berekenen van de inruilwaarde van de auto, uitgaan van het voertuig in abstracto, ofwel op basis van generieke gegevens? Hierbij maken we gebruik van kenteken informatie.

Kenteken informatie

We achterhalen deze generieke informatie aan de hand van kenteken gegevens. Iedere auto die in Nederland op naam gesteld is, staat bij het RDW geregistreerd. Zodoende zijn deze gegevens inzichtelijk voor iedereen. Niet alle gegevens zijn inzichtelijk voor iedereen, maar de abstracte gegevens wel. Hierbij kunt u denken aan gegevens zoals de brandstof, het type en bijvoorbeeld de kleur. Deze gegevens gebruiken we voor het vaststellen van de dagwaarde van de bedrijfsauto. Omdat we hierbij gebruik maken van officiële gegevens, weten we zeker dat deze gegevens ten alle tijde juist zijn.

Kilometerstand

Voor het bepalen van de waarde van de auto hebben we niet genoeg aan een aantal abstracte, generieke gegevens. Ze geven een goede indicatie, maar moeten aangevuld worden met andere informatie. We hebben meer specifieke informatie nodig over de auto zelf. Hierbij kunt u onder andere denken aan het aantal kilometers dat de auto gereden heeft. Aan de hand van de kilometerstand geven we voor het type auto en de kilometerstand, een gemiddelde prijs. Wist u dat het van meerwaarde is als de kilometerstand bevestigd kan worden middels NAP, ofwel Nationale Auto Pas? De NAP kan namelijk bevestigen dat de tellerstand klopt, en geeft zodoende inzicht in de onderhoudsinterval én de betrouwbaarheid.

Eventuele schade

Ook eventuele schade speelt een rol bij het bepalen van de waarde van de bedrijfsauto. In de meeste gevallen bepalen we de waarde aan de hand van het kenteken én eventuele schade. Eventuele schade kunnen we ook achterhalen aan de hand van de autoverleden check. Wanneer er sprake is van schade, is er sprake van een procentuele aftrekpost. Echter kan dit best ingewikkeld zijn, omdat een computer niet kan bepalen hoe groot de impact van de schade is.

Laat de waarde van uw bedrijfsauto berekenen

Benieuwd naar de waarde van de auto? Doe dan de gratis kentekencheck bij Koopmijnbus. Vul een aantal vragen in en geef vervolgens aan welk bedrag u graag wilt ontvangen voor uw bedrijfsauto. Vergeet uiteraard niet uw contactgegevens achter te laten in het aanmeldformulier. Binnen een aantal weken doen we een geheel vrijblijvend bod. Geef vervolgens binnen 5 werkdagen aan ons door of u akkoord gaat met dit bod. Wanneer u tevreden bent met ons bod, maken we een afspraak voor het ophalen van de bedrijfsauto. Bovendien overhandigen we het afgesproken bedrag ter plekke, contant of op uw rekening. Ten slotte voorzien we u van een RDW vrijwaringsbewijs.

Gratis kenteken check