Home » Hoe kan u een extra nummerplaat bestellen?

Hoe kan u een extra nummerplaat bestellen?

Een kentekenplaat is een essentieel onderdeel van uw voertuig en identificeert uw auto, motor of ander voertuig op de weg. In Nederland is het verplicht om twee kentekenplaten op uw voertuig te hebben. Het overschrijven van een kenteken is een wettelijke verplichting wanneer het voertuig op uw naam wordt gezet. Het overschrijven kan worden gedaan bij een RDW-erkend bedrijf of online via de RDW-website met uw DigiD. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van het kopen van een kentekenplaat en het bestellen van een extra nummerplaat.

Wat u nodig heeft voor het overschrijven van een kenteken

Bij het overschrijven van een kenteken zijn er enkele zaken waar u rekening mee moet houden. Ten eerste zijn de benodigdheden voor het overschrijven van een kenteken de kentekencard, de tenaamstellingscode en een geldig legitimatiebewijs. Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed te bewaren, aangezien deze nodig is bij het verkopen, schorsen, inruilen of exporteren van het voertuig. Kosten en boetes kunnen van toepassing zijn bij het niet overschrijven van het kenteken.

Hoe u een nieuwe kentekenplaat kunt kopen

Wanneer u een kentekenplaat kopen wilt, bijvoorbeeld bij diefstal of beschadiging van uw huidige kentekenplaat, dient u een nieuwe kentekenplaat te bestellen bij een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant. Dit is belangrijk om boetes en problemen bij de APK-keuring te voorkomen. De kosten voor het laten maken van een nieuwe kentekenplaat variëren en worden bepaald door de kentekenplaatfabrikant, met gemiddelde prijzen tussen de 25 en 45 euro.
Voor het kopen van een nieuwe kentekenplaat moet u een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard of het papieren kentekenbewijs meenemen. Als u het kentekenbewijs niet kunt tonen, moet u een vervangend kentekenbewijs aanvragen bij de RDW.

Een extra nummerplaat bestellen

Soms kan het nodig zijn om een extra nummerplaat bestellen voor bijvoorbeeld een aanhangwagen of fietsendrager. U kunt een extra nummerplaat bestellen bij dezelfde RDW-erkende kentekenplaatfabrikant als waar u uw reguliere kentekenplaat heeft gekocht. Houd er rekening mee dat u ook hiervoor een geldig legitimatiebewijs en de kentekencard of het papieren kentekenbewijs moet meenemen.
Nieuwe kentekenplaten hebben een duplicaatcode of ophoogcode, die aangeeft hoeveel vervangende kentekenbewijzen er voor het voertuig zijn afgegeven en kan verschillen afhankelijk van de reden van afgifte. De kosten voor een duplicaatcode op een kentekenplaat kunnen variëren per type kentekenplaat en eventuele speciale kenmerken, zoals opgelegde/luxe letters.

Belang van een geldige kentekenplaat op uw voertuig

Zonder een geldige kentekenplaat, of het nu gaat om een reguliere of grijs kenteken, mag u niet de weg op in Nederland. Het is belangrijk om beide kentekenplaten te hebben om boetes te voorkomen. Daarnaast dient u er zeker van te zijn dat uw voertuig is geregistreerd bij de RDW en het kenteken op uw naam is overgeschreven.
Het hebben van een correcte en geldige kentekenplaat op uw voertuig is essentieel om problemen met de wet en boetes te voorkomen. Zorg ervoor dat u uw kentekenplaat tijdig vervangt bij diefstal of beschadiging en bestel een extra nummerplaat indien nodig. Door deze stappen te volgen, kunt u zorgeloos de weg op en genieten van uw voertuig.

Het kopen van een kentekenplaat en het bestellen van een extra nummerplaat zijn belangrijke zaken waar u als voertuigeigenaar mee te maken kunt krijgen. Zorg ervoor dat u altijd een geldig legitimatiebewijs, kentekencard en tenaamstellingscode bij de hand heeft bij het overschrijven van een kenteken. Kies voor een RDW-erkende kentekenplaatfabrikant bij het kopen van een nieuwe kentekenplaat of het bestellen van een extra nummerplaat. Door deze tips te volgen, bent u goed voorbereid op mogelijke situaties en kunt u met een gerust hart de weg op.

Gratis kenteken check