Home » Hoe berekent u de dagwaarde van een bestelauto?

Hoe berekent u de dagwaarde van een bestelauto?

U wilt uw bestelbus verkopen, maar hoe berekent u de dagwaarde van een bestelauto? Heeft u een bedrijf en wilt u een update over de dagwaarde van uw bestelauto’s? Het is handig om te weten hoeveel uw bestelbus nog waard is. Om dit te bepalen zult u een aantal zaken moeten uitzoeken, zoals de kilometerstand en de populariteit van het merk. In dit blog leest u meer over de berekening van de dagwaarde van uw bestelauto. Komt u er niet helemaal uit? Laat Koopmijnbus u dan helpen.

Dagwaarde bestelauto: Factoren die van invloed zijn

De belangrijkste factoren die de dagwaarde van een bestelauto beïnvloeden zijn: de leeftijd, kilometerstand en de staat van het voertuig. Over het algemeen geldt dat hoe ouder de auto is en hoe hoger de kilometerstand, hoe lager de dagwaarde zal zijn. Dit komt omdat oudere auto’s vaak meer slijtage hebben. Vaak hebben deze auto’s ook meer reparaties nodig. Beschadigingen of roestplekken bijvoorbeeld kunnen de dagwaarde van een bestelauto verlagen.

Om de invloed van deze factoren op de dagwaarde te verwerken, is het essentieel om vergelijkbare voertuigen op de markt te evalueren en de toestand van het voertuig te beoordelen. Meestal zal een goed onderhouden bestelauto met minder kilometers een hogere dagwaarde hebben dan een voertuig van dezelfde leeftijd en model met meer kilometers en beschadigingen.

Hoe berekent u de dagwaarde van een bestelauto

Nu we weten waar we allemaal op moeten letten bij de berekening van de dagwaarde, is het ook handig om te weten hoe u dat het beste kunt aanpakken. Er zijn verschillende methoden om de dagwaarde van een bestelauto te berekenen. Drie voorbeelden zijn:

Online tools:Een organisatie als Koopmijnbus biedt een gratis kenteken check aan die u gemakkelijk kunt invullen met de gegevens van uw bestelbus. Denk hierbij aan het merk, model, leeftijd, kilometerstand, etc. Deze tool geeft dan een schatting van de dagwaarde.

Taxatie door een professional: U kunt een speciale taxateur inschakelen om de dagwaarde van uw bestelauto te bepalen. Deze taxateur zal dan een uitgebreide inspectie uitvoeren waarbij het rekening houdt met factoren als de staat van het voertuig, eventuele schade en het marktaanbod op dat moment.

Vergelijking met vergelijkbare auto’s: U kunt ook de verkoopprijzen van vergelijkbare bestelauto’s in dezelfde markt en in vergelijkbare staat vergelijken. Op deze manier krijgt u een goed beeld van de dagwaarde van uw bestelbus.

Veelvoorkomende fouten

Bij het vaststellen van de dagwaarde van een bedrijfswagen zijn veel voorkomende fouten het onderschatten van de staat van het voertuig en het negeren van de markttrends. Ook het verwarren van nieuwwaarde met dagwaarde en het niet meerekenen van accessoires en opties kunnen leiden tot onjuiste schattingen. Enkele voorbeelden van accessoires zijn: een ingebouwd navigatiesysteem, airconditioning, een trekhaak of een achteruitrijcamera. Om een nauwkeurige dagwaarde te bepalen en verzekeringspremies, verkoopwaarde en schadeclaims correct te evalueren, is het belangrijk om deze fouten te vermijden.

Bereken de dagwaarde van uw bestelauto bij Koopmijnbus

Wil u graag de dagwaarde van uw bestelbus berekenen? Vul dan de gratis kenteken check in van Koopmijnbus. U zult een aantal gegevens moeten invullen, waaronder wat u zelf verwacht te ontvangen voor uw bedrijfsauto. Binnen enkele dagen doen we u een volledig vrijblijvend bod.

Heeft u vragen over de berekening van de dagwaarde van uw bestelbus? Neemt u dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06-14921743 of door ons contactformulier in te vullen.

Gratis kenteken check